A Digitális Jogász közösség célja a technológia és jog hatékony egymásra találásának támogatása. Látnunk kell ugyanis, hogy napjainkban a digitalizáció olyan szintre lépett, ami a jogi szakma átalakulását eredményezi.  A Blockchain Technológia, ami jelentős mértékű innovációt hozott számos iparágban, az első olyan technológia, ami közvetlenül érinti a jogászságot, és a jogszabályi környezet  átalakulását is eredményezheti.  Az államok nagy része már  elismeri a technológiában rejlő lehetőségeket, és elkezdte az alapok letételét. A tudás egyelőre kialakulási fázisban van, a meglévő irányok tanulmányozása zajlik, ezért az oldalon megjelenő írásokkal igyekszünk támogatni a jogalkotó, és segíteni a jogi szakma képviselőinek munkáját.

Jogászként is el kell fogadnunk, hogy az élet nem áll meg, a technológia nem vár a jogra, ezért szükségessé válik az innovációk gyakorlati alkalmazásának ismerete és a jogszabályi környezetben való kezelése.

Bízunk benne, hogy  a technológia egy dolgot nem fog megváltoztatni: a jog védelmi szerepének szükségességét az ügyletek mellett!

H.R.