dr. Halász Rita – alapító

jogász-közgazdász, adótanácsadó, business coach

Szakmai tapasztalatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keretein belül annak humán, jogi és stratégiai szakterületein szerezte. Feladatai közé tartozott az adózókkal való kapcsolattartás, és különböző adónemekben a szervezet adószakmai állásfoglalásának elkészítése, később pedig az adóügyek másodfokú elbírálása, perképviseleti tevékenység ellátása. Több szakmai publikáció írója.

2011-2016 között jogi főigazgató-helyettesi tanácsadó. 2016-2018 között a NAV Stratégiai Megújulási Program szakértői csapatának tagja. 2017-től a NAV Informatikai Fejlesztéséért Felelős Miniszteri Biztos tanácsadója. 2017-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium, Magyar Nemzeti Bank és a NAV Blockchain munkacsoportjának tagja. Alapító tagja a Blockchain Magyarország Egyesületnek és a Harius Consulting csoportnak.

dr. Mile Diána – társalapító

jogász

Több mint 15 éves gyakorlattal rendelkezik belföldi és nemzetközi ügyfelek részére nyújtott teljes üzleti jogi tanácsadás, valamint az általános polgári jogi kérdések területén. Alapítója és irodavezető ügyvédje a Mile & Partners, Mile Ügyvédi Irodának, elkötelezett híve a technológiai innovációknak jogi területen is. Speciális iparági jogi támogatást végzett több cégcsoport számára is, illetve állami szervezet vezető jogtanácsosaként is dolgozott.

2019 óta a Magyar Blockchain Hungary Egyesület tagjaként a kormányzati munkacsoport részére benyújtott szabályozási koncepció kidolgozásában is részt vett, illetve több ügyfél részére is tanácsadást nyújtott a kriptovaluták, tokenek, P2P lending platformok jogi hátterével kapcsolatban. Digitális jogi körben oktatói tevékenységet is végez.

Dr. jur. Glavanits Judit, PhD. – tanácsadó

tanszékvezető egyetemi docens,

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó

Glavanits Judit a győri Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense. Gyakorló szakember közbeszerzési, beszerzési jogi területen, valamint nemzetközi kereskedelmi ügyletekben, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó.

Szakmai gyakorlatát pénzügyi intézményeknél szerezte, ahol trénerként is közreműködött. Kutatási területe a digitális technológiák jogi kihívásai, valamint a vállalatok tőkebevonási kérdései, különös tekintettel a kockázati tőkére. Elkötelezett híve az alternatív vitarendezési irányoknak, a békéltetésnek, mediációnak. A Digitális Közösségek Fejlesztéséért Egyesület elnöke, a SmartLaw Research Group társ-alapítója.

Dr. Karácsony Gergely PhD

jogász, kutató, tanácsadó

A modern technológiák, így különösen a mesterséges intelligencia jogi kérdéseit elméletben és gyakorlatban is jól ismeri. A Széchenyi István Egyetem jogi karának docenseként és a SmartLaw Research Group egyik alapító kutatójaként széleskörű tudományos munkássága van a felforgató technológiák szabályozási, adatvédelmi és alkalmazási kérdéseinek jogi vetületei terén.

Tanácsadóként a gyakorlatban is segíti a cégek által kifejlesztett vagy meghonosított technológiai megoldások jogszerű és hatékony bevezetését, illetve alkalmazását.

Az oktatásban és oktatás-szervezésben több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, jelenleg a győri jogi kar általános és oktatási dékánhelyettese. A Mesterséges Intelligencia Koalíció jogi és szabályozási munkacsoportjának aktív tagja, hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója.

Ignácz Gergely – informatikai tanácsadó

Senior System Analyst and Architect / Consultant

1996 óta dolgozik a szoftveriparban, eleinte fejlesztőként, majd projektvezetőként, architectként és tanácsadóként is.
Emellett Scrum-tanácsadóként és minőségügyi managerként is tevékenykedett.
Tapasztalatait nemzetközi nagyvállalatoknál szerezte (elsősorban telekommunikáció és és autóipari területen).

Elsősorban a koncepcióalkotás, rendszer-elemzés és tervezés gyakorlata módszertana foglalkoztatja;
erőforráskritikus beágyazott rendszerektől nagyvállalati infomatikai rendszerekig bezárólag. 

Palánki Zsolt – linkedin profil

informatikai tanácsadó

1988 óta foglalkozik termék és szoftverfejlesztéssel. Nagyvállalatoknál szerzett több mint 25 éves menedzsment gyakorlatot különböző vezetői pozíciókban. Jelentős tapasztalattal rendelkezik stratégiatervezés, szoftverfejlesztés, IT infrastruktúra tervezés és üzemeltetés, projekt menedzsment, internetes és mobil termékfejlesztés, tartalommenedzsment, sales-marketing továbbá folyamat és szervezetfejlesztési területen.

Az elmúlt években elsősorban informatikai konszolidációval, Big Data projektekkel és startupokkal foglalkozott. 2016 és 2019. között Informatikai Szakfőigazgatói pozíciót töltött be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban. Jelenleg tanácsadó cégét vezeti.