A Harius Consulting Group jogi, pénzügyi és technológiai szakemberek, valamint projektmenedzserek professzionális csapata.

Társaságunk célkitűzése, hogy segítse a magyar vállalkozások digitális fejlődését. A digitális fejlettség emelése érdekében olyan – cégtípushoz és mérethez igazodó – szolgáltatásokat és technológiai megoldásokat, fejlesztéseket nyújtunk, amelyek növelik egy cég reakcióképességét, gyorsaságát, hatékonyságát, továbbá fokozzák a versenyképességet és hozzájárulnak a vállalatok hosszú távú fenntarthatóságához.

Mottónk az egyszerűsítés, és az üzleti hatékonyság növelése.

A költséghatékonyság elérése érdekében, minél egyszerűbb folyamatok kialakítására, és minél használhatóbb termékek megalkotására törekszünk.

Munkatársaink saját szakterületükön több 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Együttműködő partnereink a SmartLaw Research egyetemi kutatócsoport és a Stylers Group magyar-amerikai IT vállalat, melyek részvételével biztosítani tudjuk egy adott vállalat igényeinek legmegfelelőbb fejlődési irány kiválasztását. A Stylers Group nemzetközi piaci jelenlétének köszönhetően naprakész információkkal rendelkezünk a globális trendekről illetve a várható piaci változásokról.

Hiszünk abban, hogy a technológia átgondolt és tudatos használatával a vállalkozások csak gazdagodhatnak.

Tagjaink

dr. Halász Rita – alapító

jogász-közgazdász, adótanácsadó, business coach

Szakmai tapasztalatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keretein belül annak humán, jogi és stratégiai szakterületein szerezte. Feladatai közé tartozott az adózókkal való kapcsolattartás, és különböző adónemekben a szervezet adószakmai állásfoglalásának elkészítése, később pedig az adóügyek másodfokú elbírálása, perképviseleti tevékenység ellátása. Több szakmai publikáció írója.

2011-2016 között jogi főigazgató-helyettesi tanácsadó. 2016-2018 között a NAV Stratégiai Megújulási Program szakértői csapatának tagja. 2017-től a NAV Informatikai Fejlesztéséért Felelős Miniszteri Biztos tanácsadója. 2017-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium, Magyar Nemzeti Bank és a NAV Blockchain munkacsoportjának tagja. Alapító tagja a Blockchain Magyarország Egyesületnek.

Dr. jur. Glavanits Judit, PhD. – tanácsadó

Tanszékvezető egyetemi docens,

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó

Glavanits Judit a győri Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense. Gyakorló szakember közbeszerzési, beszerzési jogi területen, valamint nemzetközi kereskedelmi ügyletekben, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó.

Szakmai gyakorlatát pénzügyi intézményeknél szerezte, ahol trénerként is közreműködött. Kutatási területe a digitális technológiák jogi kihívásai, valamint a vállalatok tőkebevonási kérdései, különös tekintettel a kockázati tőkére. Elkötelezett híve az alternatív vitarendezési irányoknak, a békéltetésnek, mediációnak. A Digitális Közösségek Fejlesztéséért Egyesület elnöke, a SmartLaw Research Group társ-alapítója.

dr. Mile Diána – ügyvéd

Jogász

Diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Sok éves tapasztalattal rendelkező vezető ügyvédje a Mile & Partners, Mile Ügyvédi Irodának.

Fő szakmai területei a gazdasági jog, IT jog és az adatvédelem. Választottbírósági, valamint európai jogi ismeretekkel rendelkezik. Elkötelezett híve a technológiai innovációknak. Tagja a Blockchain Magyarország Egyesületnek.

Ignácz Gergely – informatikai tanácsadó

Senior System Analyst and Architect / Consultant

1996 óta dolgozik a szoftveriparban, eleinte fejlesztőként, majd projektvezetőként, architectként és tanácsadóként is.
Emellett Scrum-tanácsadóként és minőségügyi managerként is tevékenykedett.
Tapasztalatait nemzetközi nagyvállalatoknál szerezte (elsősorban telekommunikáció és és autóipari területen).

Elsősorban a koncepcióalkotás, rendszer-elemzés és tervezés gyakorlata módszertana foglalkoztatja;
erőforráskritikus beágyazott rendszerektől nagyvállalati infomatikai rendszerekig bezárólag. 

Palánki Zsolt – linkedin profil

informatikai tanácsadó

1988 óta foglalkozik termék és szoftverfejlesztéssel. Nagyvállalatoknál szerzett több mint 25 éves menedzsment gyakorlatot különböző vezetői pozíciókban. Jelentős tapasztalattal rendelkezik stratégiatervezés, szoftverfejlesztés, IT infrastruktúra tervezés és üzemeltetés, projekt menedzsment, internetes és mobil termékfejlesztés, tartalommenedzsment, sales-marketing továbbá folyamat és szervezetfejlesztési területen.

Az elmúlt években elsősorban informatikai konszolidációval, Big Data projektekkel és startupokkal foglalkozott. 2016 és 2019. között Informatikai Szakfőigazgatói pozíciót töltött be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban. Jelenleg tanácsadó cégét vezeti.

Dr. Karácsony Gergely PhD

jogász, kutató, tanácsadó

A modern technológiák, így különösen a mesterséges intelligencia jogi kérdéseit elméletben és gyakorlatban is jól ismeri. A Széchenyi István Egyetem jogi karának docenseként és a SmartLaw Research Group egyik alapító kutatójaként széleskörű tudományos munkássága van a felforgató technológiák szabályozási, adatvédelmi és alkalmazási kérdéseinek jogi vetületei terén.

Tanácsadóként a gyakorlatban is segíti a cégek által kifejlesztett vagy meghonosított technológiai megoldások jogszerű és hatékony bevezetését, illetve alkalmazását.

Az oktatásban és oktatás-szervezésben több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, jelenleg a győri jogi kar általános és oktatási dékánhelyettese. A Mesterséges Intelligencia Koalíció jogi és szabályozási munkacsoportjának aktív tagja, hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója.